predatorstrike.blogg.se

Berättelser, tips och taktik för att fånga grov Gädda, Gös och Abborre med Bröderna Wård.

SumpGädda

Kategori: Gädda

 
Vi kallar dom för sumpgäddor då dom är mörka, dyiga och håller till på skumma ställen, oftast rätt kusliga men dock så balla. En sumpgädda brukar oftast ge sig tillkänna när man minst anar det, en sorts bifångst skulle man kunna säga, vilket var fallet med denna lite mindre men otroligt uthålliga besten.
Syftet var att fiska abborre vid inloppet mellan två sjöar, över inloppet fanns en bro och i mitten av inloppet en mörk liten pool som skiljde sjöarna emellan.
Bron var en gammal stenbro och likt sagan om Bockarna Bruse så bodde någonting under den.
Rustad med minsta möjliga nylon tafs och en 10grams jigg lade jag ett grymt snyggt underarmskast under bron jag stod på, så fort jiggen försvann in i mörkret tog det stop på ett klassiskt sumpgädde vis. Efter ett antal minuter fick jag klättra ner från bron för att försöka plocka den, då detta var omöjligt eftersom gäddan fortfarande var en bit ner från andra platsen samt att den var av den aggressiva sumparten som alltid är ute efter människokött så fick Panik komma till undsättning och hålla spöt medans han under tiden hann svepa två öl av ren upphetsning.
Resultatet var givet och eftersom man aldrig mäter eller väger en Sumpgädda utan enbart värderar aggressiviteten så får storleken för alltid vara ett mysterium.
Men den får fyra av fem Megalodon.